Een accountant van de FIOD, Ron Dohmen, moet nu zelf voor de rechter verschijnen. De accountant is verantwoordelijk voor de tuchtrechtelijke aanpak van sjoemelende advocaten, maar heeft nu zelf een klacht over zich ingediend zien worden. Advocaten van Stibbe beschuldigen hem ervan vertrouwelijke mails uit een strafzaak onrechtmatig in een tuchtprocedure te hebben gebracht.

Er loopt al langer een strijd tussen advocaten van Stibbe en justitie. Stibbe is de advocaat van Box consultants (hierna: Box). Justitie verdenkt dit bedrijf van valsheid in geschrifte en witwassen. Box laste ook zelf een onderzoek in naar de gang van zaken binnen het bedrijf, dit liet zij uitvoeren door huisaccountant BDO. Dohmen stelde dat de aanstelling van BDO vooral bedoeld was om informatie over de vermeende fraude bij Box te verdoezelen voor het OM. Hij diende hierom dan ook een tuchtklacht in tegen de accountants van BDO. In deze procedure heeft hij in beslag genomen e-mails overgelegd. De klacht slaagde niet, volgens de Accountantskamer was er onvoldoende bewijs.

Stibbe spande ondertussen een procedure aan tegen het OM en de Fiod. De rechter stelde in die procedure dat er niks mis was met de handelswijze van Stibbe en verplichtte justitie de vertrouwelijke e-mails terug te geven aan Stibbe en Box. Maar toen had het OM ze dus al gebruikt in de tuchtzaak tegen BDO. Hierom heeft Stibbe de klacht tegen Dohmen ingediend bij de Accountantskamer.

Lees hier het hele nieuwsbericht

Zorgplicht Advocaten

Heeft u vragen hierover? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten.

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Laat ons u helpen Laat ons u bellen

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant