Klacht over advocaat wegens schending zorgplicht? | Zorgplicht Advocaten

Zorgplicht Advocaten

Zorgplicht advocaat

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Ook een advocaat kan een beroepsfout maken waarvan schade het gevolg kan zijn. Bijvoorbeeld als een advocaat een fatale termijn laat verstrijken of door bijvoorbeeld geen hoger beroep tegen een ongunstig vonnis aan te tekenen. Ook de adviezen van een advocaat, naar aanleiding waarvan cliënten wel of geen besluit nemen, dienen feitelijk en juridisch te kloppen, althans: zorgvuldig opgesteld te zijn. Recht is geen exacte wetenschap, maar uit een advies moet tenminste kennis van het recht en kennis van actuele rechtspraak zijn te volgen waarop de feiten van het dossier worden getoetst. En een advocaat moet waarschuwen voor risico, soms in niet mis te verstane bewoordingen!

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Ook een advocaat kan een beroepsfout maken waarvan schade het gevolg kan zijn. Dit valt onder de beroepsaansprakelijkheid van een advocaat. Bijvoorbeeld als een advocaat een fatale termijn laat verstrijken door geen hoger beroep tegen een ongunstig vonnis aan te tekenen. Ook de adviezen van een advocaat, naar aanleiding waarvan cliënten wel of geen besluit nemen, dienen feitelijk en juridisch te kloppen, althans zorgvuldig opgesteld te zijn. In deze gevallen kan een advocaat aansprakelijk worden gesteld. Recht is geen exacte wetenschap, maar uit een advies moet tenminste kennis van het recht en kennis van actuele rechtspraak zijn te volgen waarop de feiten van het dossier worden getoetst. En een advocaat moet waarschuwen voor risico’s, soms in niet mis te verstane bewoordingen!

Zorgplicht advocaat jegens derden

Net als bij andere dienstverleners, geldt dat een advocaat richting een cliënt als een goed opdrachtnemer moet handelen. Een zorgplicht jegens derden speelt bij een advocaat minder snel omdat een advocaat een volstrekt partijdige belangenbehartiger is. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de zorgplicht van een accountant.

Contact bij klacht advocaat

Heeft u een klacht over uw advocaat of twijfelt u of aan het advies van uw (voormalige) advocaat? Of heeft uw advocaat een processuele of een inhoudelijke fout gemaakt in een civiele procedure? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt ook een terugbelverzoek achterlaten, dan nemen wij contact met u op.

Nieuws

Nieuws

Openbaar Ministerie staakt onderzoek naar Robert Moszkowicz

Nieuws

Deken dient klacht in tegen advocaten aardbevingsschade Groningen

Nieuws

Klacht tegen advocaat Holleeder wegens belangenverstrengeling

Uitspraken

Uitspraak

Advocaat handelt tuchtrechtelijk verwijtbaar door excessief te declareren

Uitspraak

Advocaat krijgt berisping vanwege staken werkzaamheden

Uitspraak

Advocaat krijgt waarschuwing na het schenden van zijn (...)

Uitspraak

Advocaat berispt vanwege handelwijze juridisch medewerker

Uitspraak

Advocaat krijgt berisping voor het inbrengen van foto’s (...)

Laatste Tweets

Welkom bij Zorgplicht Advocaten!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van deze website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en advertenties binnen uw profiel te plaatsen. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.