Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Ook een advocaat kan een beroepsfout maken waarvan schade het gevolg kan zijn. Dit valt onder de beroepsaansprakelijkheid van een advocaat. Een klacht kan bijvoorbeeld ontstaan als een advocaat een fatale termijn laat verstrijken door geen hoger beroep tegen een ongunstig vonnis aan te tekenen. Ook de adviezen van een advocaat, naar aanleiding waarvan cliënten wel of geen besluit nemen, dienen feitelijk en juridisch te kloppen, althans zorgvuldig opgesteld te zijn. In deze gevallen kan een advocaat aansprakelijk worden gesteld. Recht is geen exacte wetenschap, maar uit een advies moet tenminste kennis van het recht en kennis van actuele rechtspraak zijn te volgen waarop de feiten van het dossier worden getoetst. En een advocaat moet waarschuwen voor risico’s, soms in niet mis te verstane bewoordingen!

Zorgplicht advocaat jegens derden

Net als bij andere dienstverleners, geldt dat een advocaat richting een cliënt als een goed opdrachtnemer moet handelen. Een zorgplicht jegens derden speelt bij een advocaat minder snel omdat een advocaat een volstrekt partijdige belangenbehartiger is. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de zorgplicht van een accountant.

Contact bij klacht advocaat

Heeft u een klacht over uw advocaat of twijfelt u of aan het advies van uw (voormalige) advocaat? Of heeft uw advocaat een processuele of een inhoudelijke fout gemaakt in een civiele procedure? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt ook een terugbelverzoek achterlaten, dan nemen wij contact met u op.

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Laat ons u helpen Laat ons u bellen

Hoe werkt zorgplichtadvocaten?

1. Formulier invullen

2. Intakegesprek

3. Dossier opbouwen

4. Aan de slag

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant