De notaris speelt een essentiële rol in onze samenleving. Een notaris dient vaak de belangen van meerdere partijen. Bijvoorbeeld bij een complex proces als de verdeling en afwikkeling van een erfenis, daarbij spelen vaak verschillende belangen een rol. Bij een fout kunnen de gevolgen zeer groot zijn. Een notaris heeft een zorgplicht. Naast een notaris hebben bijvoorbeeld ook een accountant, makelaar en financieel adviseur een zorgplicht.

Aansprakelijkheid notaris

Schending van de zorgplicht kan een wanprestatie of onrechtmatig handelen tot gevolg hebben. Het resultaat is doorgaans dat een notaris bij een dergelijke klacht wordt veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding. Bij schending van de zorgplicht kan de notaris dus aansprakelijk worden gesteld.

Contact bij klacht notaris

Heeft u een klacht of vraag over de rol van uw of een andere notaris of heeft u schade geleden als gevolg van een fout van een notaris, neem dan contact met ons op. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van notarissen. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van klachtprocedures bij de Kamer voor het notariaat en het voeren van procedures bij de civiele rechter. U kunt ook een terugbelverzoek achterlaten via het contactformulier op onze website. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Joost Papeveld

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen

Hoe werkt zorgplichtadvocaten?

Formulier invullen

1. Formulier invullen

Intakegesprek

2. Intakegesprek

Dossier opbouwen

3. Dossier opbouwen

Aan de slag

4. Aan de slag

Monique Ebben

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant