Advocaat bij schending zorgplicht notaris? | Zorgplicht Advocaten

Zorgplicht Advocaten

Notaris

De notaris speelt een essentiële rol in onze samenleving. Een notaris dient vaak de belangen van meerdere partijen. Alleen al bij een complex proces als de verdeling en afwikkeling van een erfenis spelen vaak verschillende belangen een rol. Die belangen moeten allemaal door de notaris bediend te worden. Daarbij moeten de openbare registers als het Kadaster of de Kamer van Koophandel wel kloppen nadat (bijvoorbeeld) een transactie is uitgevoerd. Een foutje is zo gemaakt, terwijl de gevolgen zeer groot kunnen zijn.

De actieve zorgplicht (rechercheplicht) van de notaris strekt niet alleen uit naar klanten of betrokken, maar geldt ook jegens derden. Schending van deze zorgplicht kan leiden tot de conclusie dat de notaris wanprestatie heeft gepleegd of dat hij onrechtmatig heeft gehandeld. Het resultaat is doorgaans dat een notaris wordt veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding.

Heeft een vraag over de rol van uw of een andere notaris, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Klik hier voor contact, of laat u terugbellen door ons. Een bericht achterlaten kan natuurlijk ook. Dan nemen wij contact met u op.

Nieuws

Nieuws

Notaris Blom is uit zijn ambt gezet

Nieuws

Notaris geschorst wegens verboden samenwerking met Nationale Notaris

Nieuws

Tuchtzaak tegen notaris van het trustkantoor BlauStein CS

Uitspraken

Uitspraak

Notaris schendt zorgplicht door vennootschap op te richten (...)

Uitspraak

Notaris schendt zorgplicht door onzorgvuldig handelen bij passeren (...)

Uitspraak

Notaris handelt onzorgvuldig en is aansprakelijk voor de (...)

Uitspraak

Notarissen berispt wegens passeren akte die betrekking heeft (...)

Uitspraak

Notaris schendt zorgplicht door opnemen onjuiste feiten in (...)

Laatste Tweets