Klacht over schending zorgplicht tussenpersoon of financieel adviseur?

Zorgplicht Advocaten

Zorgplicht financieel adviseur

Een deugdelijk financieel advies is van groot belang. Advies omtrent hypotheek of pensioen betreffen zaken die gevolgen kunnen hebben voor het verloop van het leven. Was die beleggingshypotheek wel passend voor u? En dat pensioentekort, bent u niet veel te risicovol omtrent uw beleggingen geadviseerd? En dat verzekeringsadvies dan. U was toch goed verzekerd? Waarom keert de verzekeraar dan niets of zo weinig uit?

Een deugdelijk financieel advies is van groot belang. Advies omtrent hypotheek of pensioen betreffen zaken die gevolgen kunnen hebben voor het verloop van het leven. Was die beleggingshypotheek wel passend voor u? En dat pensioentekort, bent u niet veel te risicovol omtrent uw beleggingen geadviseerd? En dat verzekeringsadvies dan. U was toch goed verzekerd? Waarom keert de verzekeraar dan niets of zo weinig uit? Een financieel adviseur of tussenpersoon dient correct te handelen en heeft een zogenoemde zorgplicht. Dit geldt vrijwel voor alle financiële dienstverleners en zo bestaat ook de zorgplicht accountant en zorgplicht notaris.

Aansprakelijkheid tussenpersoon

Het is duidelijk: het handelen of nalaten van een financieel adviseur of tussenpersoon kan grote financiële consequenties hebben. Schade die soms niet meer (tijdig) te voorkomen of te repareren is. Het huis moet noodgedwongen verkocht worden, of u ziet uw pensioen na uw zestigste in rook op gaan. En de calamiteit en de gevolgen daarvan kunnen ook niet teruggedraaid worden. U zit met de brokken. Of toch niet? Wellicht is het namelijk mogelijk om uw financieel adviseur of tussenpersoon aansprakelijk te stellen.

Zorgplicht tussenpersoon voldoende?

Ook op een financieel adviseur of tussenpersoon rust een zorgplicht. Deze dient te informeren en zo nodig te waarschuwen. Ook dienen er passende producten of diensten geadviseerd te worden. Er geldt onder omstandigheden ook een actieve en doorlopende zorgplicht. Veel financieel adviseurs of tussenpersonen komen daarom periodiek langs om de lopende zaken door te nemen of van een update te voorzien.

Contact bij klacht financiële dienstverlener

Heeft u schade geleden als gevolg van het schending van de (doorlopende) zorgplicht van uw financieel adviseur of tussenpersoon, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Natuurlijk is het ook mogelijk om door ons te worden teruggebeld.

Nieuws

Nieuws

Openbaar Ministerie gaat Baker Tilly Berk vervolgen voor (...)

Nieuws

Goedkopehypotheek.nl schendt zorgplicht, aldus het Kifid en de (...)

Uitspraken

Uitspraak

Adviseur moet helft honorarium terugbetalen zelfs nu zijn (...)

Uitspraak

Adviseur schendt zorgplicht bij aanvraag ontslag uit hoofdelijkheid

Uitspraak

Rood&Burgh handelt in strijd met zorgplicht en moet (...)

Uitspraak

Financieel adviseur draait op voor verliezen bij veilige (...)

Uitspraak

Tussenpersoon schendt zorgplicht vanwege ontoereikend hersteladvies

Laatste Tweets

Welkom bij Zorgplicht Advocaten!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van deze website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en advertenties binnen uw profiel te plaatsen. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.