Een deugdelijk financieel advies is van groot belang. Bijvoorbeeld adviezen omtrent hypotheken of pensioenen betreffen zaken die gevolgen kunnen hebben voor het verloop van het leven. Was die beleggingshypotheek wel passend voor u? En dat pensioentekort, bent u niet veel te risicovol omtrent uw beleggingen geadviseerd? U was toch goed verzekerd? Waarom keert de verzekeraar dan niets of zo weinig uit? Een financieel adviseur of tussenpersoon dient correct te handelen en heeft een zogenoemde zorgplicht. Dit geldt vrijwel voor alle financiële dienstverleners en zo bestaat ook de zorgplicht voor accountants, notarissen en makelaars.

Aansprakelijkheid tussenpersoon

Ook op een financieel adviseur of tussenpersoon rust een zorgplicht. Deze dient te informeren en zo nodig te waarschuwen. Ook dienen er passende producten of diensten geadviseerd te worden. Er geldt onder omstandigheden ook een actieve en doorlopende zorgplicht. Veel financieel adviseurs of tussenpersonen komen daarom periodiek langs om de lopende zaken door te nemen of van een update te voorzien. Schending van de zorgplicht kan een wanprestatie of onrechtmatig handelen tot gevolg hebben. Het resultaat is doorgaans dat een accountant bij een dergelijke klacht wordt veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding. Bij schending van de zorgplicht kan de accountant dus aansprakelijk worden gesteld.

Contact bij klacht financiële dienstverlener

Heeft u een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een financiële dienstverlener, neem dan contact met ons op. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van financiële dienstverleners en het voeren van gerechtelijke procedures. U kunt ook een terugbelverzoek achterlaten via het contactformulier op onze website. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Joost Papeveld

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen

Hoe werkt zorgplichtadvocaten?

Formulier invullen

1. Formulier invullen

Intakegesprek

2. Intakegesprek

Dossier opbouwen

3. Dossier opbouwen

Aan de slag

4. Aan de slag

Monique Ebben

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant