Advocaat bij schending zorgplicht financieel adviseur / tussenpersoon? | Zorgplicht Advocaten

Zorgplicht Advocaten

Financieel adviseur / tussenpersoon

Een deugdelijk financieel advies is van groot belang. Advies omtrent hypotheek of pensioen betreffen zaken die gevolgen kunnen hebben voor het verloop van het leven. Was die beleggingshypotheek wel passend voor u? En dat pensioentekort, bent u niet veel te risicovol omtrent uw beleggingen geadviseerd? En dat verzekeringsadvies dan. U was toch goed verzekerd? Waarom keert de verzekeraar dan niets of zo weinig uit?

Het is duidelijk: het handelen of nalaten van een financieel adviseur of tussenpersoon kan grote financiële consequenties hebben. Schade die dan soms niet meer (tijdig) te voorkomen of te repareren is. Het huis moet noodgedwongen verkocht worden, of u ziet uw pensioen na uw zestigste in rook op gaan. En de calamiteit en de gevolgen daarvan kan ook niet teruggedraaid worden. U zit met de brokken. Of toch niet?

Ook op een financieel adviseur of tussenpersoon rust een zorgplicht. Deze dient te informeren en zo nodig te waarschuwen. Ook dienen er passende producten of diensten geadviseerd te worden. Er geldt onder omstandigheden ook een actieve en doorlopende zorgplicht. Veel financieel adviseurs of tussenpersonen komen daarom periodiek langs om de lopende zaken door te nemen of van een update te voorzien.

Heeft u schade geleden als gevolg van het schending van de (doorlopende) zorgplicht van uw financieel adviseur of tussenpersoon, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Klik hier als u teruggebeld wilt worden of e-mail ons.

Nieuws

Nieuws

Openbaar Ministerie gaat Baker Tilly Berk vervolgen voor (...)

Nieuws

Goedkopehypotheek.nl schendt zorgplicht, aldus het Kifid en de (...)

Uitspraken

Uitspraak

Tussenpersoon schendt zorgplicht bij wijzigen verzekering en moet (...)

Uitspraak

Assurantietussenpersoon waakt onvoldoende voor belangen van cliënt en (...)

Uitspraak

Adviseur controleert offerte niet voor deze wordt doorgestuurd (...)

Uitspraak

Adviseur schendt zorgplicht en moet deel schade vergoeden (...)

Uitspraak

Adviseur moet ruim € 14.000 schadevergoeding betalen na (...)

Laatste Tweets