De rol van de accountant of boekhouder is in het handelsverkeer van essentiële betekenis. Klanten, overige stakeholders en derden nemen op basis van cijfers beslissingen, zeker als die cijfers zijn voorzien van een waardering, oordeel of prognose afkomstig van een accountant. Ook de accountant heeft een zorgplicht. Naast een accountant hebben bijvoorbeeld ook een notaris, makelaar en financieel adviseur een zorgplicht.

Wettelijke zorgplicht accountant

Schending van de zorgplicht kan een wanprestatie of onrechtmatig handelen tot gevolg hebben. Het resultaat is doorgaans dat een accountant bij een dergelijke klacht wordt veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding. Bij schending van de zorgplicht kan de accountant dus aansprakelijk worden gesteld.

Contact bij klacht accountant of boekhouder

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een accountant, neem dan contact met ons op. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van accountants en boekhouders. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van klachtprocedures bij de Accountantskamer en het voeren van een procedure bij de civiele rechter. U kunt ook een terugbelverzoek achterlaten via het contactformulier op onze website. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Rob Silvertand

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen

Hoe werkt zorgplichtadvocaten?

Formulier invullen

1. Formulier invullen

Intakegesprek

2. Intakegesprek

Dossier opbouwen

3. Dossier opbouwen

Aan de slag

4. Aan de slag

Jamiro van de Wiel

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant