Advocaat bij schending zorgplicht? | Zorgplicht Advocaten

Zorgplicht Advocaten

Overige dienstverleners

Als u uw dienstverlener niet op deze website terug vindt, dan wil dat niet zeggen dat u diegene waar u een probleem mee heeft of mee denkt te hebben niet aan kunt spreken. Integendeel.

Veel partijen houden zich dagelijks bezig met het verlenen van allerhande (advies-)diensten. Iedere adviseur kan zomaar aan de slag, kan het spreekwoordelijke “bord in de tuin” zetten. Daarvoor is lang niet altijd een (bijzondere) (beroeps-) opleiding of lidmaatschap van een bepaalde beroepsorganisatie vereist. En er wordt vaak geadviseerd. Gevraagd, ongevraagd. Formeel, informeel. Dat kan in de familiesfeer zijn of in een (familie-)bedrijf. Denk eens aan een adviseur die zich steeds meer opdringt en in een onderneming haast als feitelijk bestuurder optreedt. Maar denk ook aan meer of minder formele commissarissen, (leden van) raden van toezicht, bedrijfsadviseurs, administratiekantoren, enzovoorts. Veel komt voor, in een reeks van vormen. En dan zijn er ook nog tolken, vertalers, scholen, overheden die een zorgplicht hebben. Ook op al deze partijen rust vaak ook een zorgplicht die qua norm gewoon hetzelfde is als die op andere dienstverleners rust. Heeft die persoon gehandeld zoals van een redelijk handelend en bekwaam adviseur in gelijke omstandigheden gehandeld? Of is er sprake van een “gewone” onrechtmatige daad.

Heeft u als gevolg van een fout van een dienstverlener of andere partij schade geleden? Heeft deze zijn of haar zorgplicht ten opzichte van u geschonden? Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op met en van onze advocaten voor een oriënterend gesprek. Of laat u bellen via een terugbelnotitie of stuur ons een bericht. Dan nemen wij zo snel als mogelijk contact met u op.

Nieuws

Nieuws

Waterschap schendt zorgplicht niet bij wateroverlast

Nieuws

Artikel NJB: “Is de zorgplicht ons een zorg?”

Uitspraken

Uitspraak

Succesvol beroep op dwaling vanwege zorgplicht schending fiscaal (...)

Uitspraak

Belastingadviseur moet uit eigen beweging advies geven over (...)

Uitspraak

Gerechtsdeurwaarder dient schriftelijk te reageren op brief debiteur, (...)

Uitspraak

Klant mag toch overstappen naar andere pensioenaanbieder door (...)

Uitspraak

Tussenpersoon en Range Rover verkoper schenden zorgplicht door (...)

Laatste Tweets

Welkom bij Zorgplicht Advocaten!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van deze website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en advertenties binnen uw profiel te plaatsen. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.