Nieuws: Accountant DNB-pensioenfonds wordt verweten balanspost te hoog te hebben gewaardeerd

Een accountant van de Stichting Pensioenfonds van de Nederlandse Bank heeft een balanspost voor 1 miljard euro te hoog gewaardeerd, zo stelt een stichting.

Volgens de stichting heeft de accountant niet voldaan aan de vereiste tot het presenteren van de jaarcijfers. De contante waarde moet vastgesteld worden op basis van een door DNB gepubliceerde actuele rentetermijnstructuur. Volgens de stichting is dit niet in lijn met het inzichtsvereiste van het Burgerlijk Wetboek.

De advocaat van de accountant stelt dat de klacht van de stichting in het verkeerde speelveld wordt behandeld. De stichting kan volgens de advocaat het best naar de DNB of de minister stappen. De accountant heeft zich volgens zijn raadsman aan alle vereisten voor de verslaglegging gehouden.

De uitspraak volgt.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u een geschil met uw notaris over de vraag of hij/zij de benodigde vakbekwaamheid, zorgvuldigheid en deskundigheid in acht heeft genomen bij de uitvoering van zijn/haar werkzaamheden? Neem dan hier contact op met een van de gespecialiseerde advocaten van Zorgplicht Advocaten.

Jip van Vlokhoven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Joost Papeveld

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant