Nieuws: Accountant krijgt opdracht om duidelijkheid te geven over gesloten deal

Een forensisch accountant moet onderzoek doen naar de overeenkomsten die de inkoop van mondkapjes mogelijk hebben gemaakt. Ook wordt een externe onafhankelijke partij ingeschakeld die duidelijkheid moet geven over forensische-, inkoop-, fiscale- en data-expertise.

Medio mei werd onthuld dat twee zakenpartners niet geheel belangeloos mondkapjes hebben geleverd via een stichting, maar via een BV. Zij verdiende op die manier aan de deals. Het gaat om bedragen in de miljoenen euro’s. Het is nog onduidelijk hoe de winstgevende overeenkomst tot stand heeft kunnen komen.

Minister van Ark wil eveneens als de Kamer dat er duidelijkheid komt in de zaak. Daarom is het van groot belang dat er volledige openheid komt over de gang van zaken. De Minister heeft in de brief een aantal acties weergeven die zullen worden ondernomen. Onder andere wordt een forensisch accountant en een externe onafhankelijke partij ingeschakeld.

Er zal een loket worden ingericht waar medewerkers en andere betrokkenen signalen van mogelijke onregelmatigheden kunnen melden. Alle informatie is nodig om een volledig beeld te kunnen schetsen. Het onderzoek moet zowel voldoen aan de eisen van snelheid als zorgvuldigheid.

Klik hier voor het volledige nieuwsartikel.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Jamiro van de Wiel

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant