Nieuws: Accountant Steinhoff heeft een tuchtklacht aan zijn broek hangen

De AFM heeft tegen de voormalig Deloitte-accountant van Steinhoff. De accountant trad op als controlerend accountant. De tuchtklacht zal in april dit jaar worden behandeld door de Accountantskamer. De accountant is sinds eind 2019 niet langer partner bij Deloitte.

Het gaat om het bedrijf Steinhoff. Zij is sinds 2015 in Nederland statutair gevestigd. In 2016 heeft Deloitte de controle van een Zuid-Afrikaanse collega overgenomen. Over het boekjaar is 2015-2016 is vervolgens een goedkeurende verklaring afgegeven.

Steinhoff heeft eind 2017 bekend gemaakt dat er boekhoudkundige onregelmatigheden zijn geconstateerd. Daarna zou de topman en de cfo de organisatie hebben verlaten. Deloitte besloot de controleverklaring bij 2016 in te trekken. Ook werd de publicatie van de jaarcijfers over 2016-2017 tijdelijk uitgesteld. Vervolgens is de beurskoers van het bedrijf ingestort.

Dit jaar heeft Deloitte een voorstel tot schikking gedaan aan gedupeerde Steinhoff-beleggers. Het zou gaan om een schikking van ruim 70 miljoen euro. Daarbij zou dan overeen worden gekomen dat zij niet aansprakelijk zijn voor de door de firma geleden verliezen. Deze verliezen lopen in de miljarden euro’s.

Eind 2017 heeft de AFM al gemeld dat er een onderzoek zou worden ingesteld naar de uitgevoerde controles bij het bedrijf. De toenmalige controlerend accountant wordt tuchtrechtelijk aangeklaagd.

Klik hier voor het volledige nieuwsartikel.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Monique Ebben

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant