Nieuws: Administratiekantoor onderwerp in fraudeonderzoek

Een ondernemer van een administratiekantoor in Den Haag is hoofdverdachte in een onderzoek naar belastingfraude. Er zijn in mei jl. 13 personen aangehouden en verhoord. Deze groep wordt verdacht van witwassen, het plegen van valsheid in geschrift, oplichting en belastingfraude.

Bij de hoofdverdachte zijn zowel de woning als het bedrijfspand doorzocht. Er is zowel beslag gelegd op de woning, als op de fysieke en digitale administratie, bankrekeningen en een bedrag van 50.000 euro in contanten. In de woning zijn tevens twee sleutels van kluizen gevonden. In die gehuurde kluizen is voor een bedrag van 115.000 euro aan contant geld gevonden, dat eveneens in beslag is genomen. Bij de medeverdachten is beslag gelegd op de bankrekeningen en woningen.

Het vermoeden rijst dat de ondernemer een aantal valse inkoopfacturen heeft opgesteld, waardoor klanten minder belasting hebben moeten betalen. Het zou gaan om een bedrag van 1,2 miljoen euro. Ook wordt vermoed dat er fictieve salarisbetalingen hebben plaatsgevonden. Het geld dat op de bankpassen van de bedrijven wordt gestort, wordt in de meeste gevallen direct contant opgenomen. De verwachting is dat dit geld, aan de hand van een verdeelsleutel, over de medeverdachten wordt verdeeld. Ook worden bedragen onder de noemer ‘salaris’ naar de medeverdachten overgeboekt.

De hoofdverdachte wordt verdacht van het opmaken van valse arbeidsovereenkomsten, werkgeversverklaringen en/of loonstroken, die werden gebruikt voor de aanvraag en verkrijging van bijvoorbeeld leaseauto’s en hypotheken.

Klik hier voor het volledige nieuwsartikel.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Rob Silvertand

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant