Nieuws: Banken dienen integriteitsklacht in tegen curatoren Imtech

Zes jaar na de ondergang van Imtech is het faillissement nog steeds niet afgewikkeld. De curatoren die voor het faillissement zijn aangesteld hebben inmiddels al meerdere integriteitsklachten en procedures gestart. Ook verschillende banken, zoals Rabobank, ING en ABN Amro, moesten eraan geloven. Zij zouden faillissementsfraude hebben gepleegd door kort voor de ineenstorting van Imtech met de opbrengst van de verkoop van verpande bedrijfsonderdelen aan de haal te gaan. De curatoren hebben de banken dan ook aansprakelijk gesteld.

De banken zetten nu de tegenaanval in. Zij hebben de curatoren privé aansprakelijk gesteld voor de door hen geleden schade. Ook ligt er sinds kort een integriteitsklacht tegen de curatoren bij de Nederlandse vereniging van Insolventierecht Advocaten (Insolad). Na het faillissement stond namelijk 14 miljoen euro klaar om schulden bij de Belastingdienst en de banken af te betalen. Echter is dit bedrag naar de holding van Imtech overgemaakt, onder andere om de salarissen van de curatoren te betalen.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een advocaat, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een advocaat. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de tuchtrechter of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Joost Papeveld

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant