Nieuws: Deel van de financiële dienstverleners voldoen niet aan de vergunnigseisen

Een deel van de financiële dienstverleners voldoen niet aan de minimale vergunnigseisen, zegt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op basis van eigen onderzoek. Een kwade zaak, aangezien dit het belang van klanten kan schaden.

Niet voldoen aan basisvereisten

De AFM heeft onderzoek gedaan naar de bedrijfsvoering van tussenpersonen, zoals financieel adviseurs en hypotheekadviseurs. De AFM stelt dat de resultaten hiervan teleurstellend zijn. Zo zijn niet alle financieel dienstverleners aangesloten bij klachtenloket Kifid of hebben ze geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Ook is niet overal de informatiebeveiliging op orde. Daarnaast zegt de AFM dat samenwerkingen met freelancers niet altijd volgens de regels verlopen en er soms geen medewerkers zijn met de benodigde diploma’s om klanten advies te mogen geven over specifieke diensten en producten.

Dat een professionele sector als die van financiële dienstverleners zich niet aan de basisvereisten houdt, gaat ten koste van de beheerste en integere bedrijfsvoering. De AFM vindt het belangrijk dat dit verbetert, omdat deze tussenpersonen veel invloed hebben op de financiële beslissingen van consumenten. Het niet voldoen aan vergunningseisen of onvoldoende risicomanagement, bijvoorbeeld op het gebied van informatiebeveiliging, kunnen het klantbelang schaden.

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u schade geleden door het handelen van een tussenpersoon, zoals een financieel adviseur of hypotheekadviseur? Neem dan contact met ons op.

Jip van Vlokhoven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Jamiro van de Wiel

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant