Nieuws: Door Shell-uitspraak moeten accountants scherper gaan controleren

Onlangs is in een uitspraak geoordeeld dat Shell wordt bevolen om de CO2-uitstoot terug te breng en meer informatie te delen over het inperken van klimaatrisico’s. Ook moet informatie worden verstrekt over het feit of bezittingen worden afgewaardeerd. De uitspraak van de rechtbank wordt als belangrijke uitspraak gezien.

Naar verwachting moeten accountants scherper gaan controleren of de informatie juist is. Tevens moet klimaatexpertise aan het team worden toegevoegd. Het aantal grote risico’s is groter dan voorheen werd gedacht.

Er werd al op internationaal gebied gewerkt aan boekhoudstandaarden ten aanzien van de jaarverslaggeving op duurzaamheidsgebied. Naar alle waarschijnlijkheid zullen ook investeerders kritischer zijn ten aanzien van het opstellen van duurzaamheidsdoelstellingen. Volgens een partner bij PwC zal de financiële en niet-financiële informatie ‘beter in balans komen’, omdat de toelicht op het jaarverslag belangrijker wordt.

Naar verwachting krijgt accountants het drukker op het gebied van duurzaamheidsverslaggeving. Bij PwC zijn trainingen gepland om de accountants voor te bereiden op deze taak.

Klik hier voor het nieuwsartikel.

Joost Papeveld

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Jip van Vlokhoven

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant