Nieuws: Mogelijk fraude geconstateerd bij Atos

Er zijn fouten ontdekt die kunnen wijzen op fraude. Er is onderzoek naar de onregelmatigheden ingesteld. Daarvoor is een forensisch accountant aangesteld. Forensisch zou over het algemeen niet veel goed betekenen. In het verleden werd forensisch onderzoek gedaan naar de ongeregeldheden bij Steinhoff en rondom de Wirecard. Anderzijds zou een dergelijke accountant ook gevraagd kunnen zijn om te bewijzen dat er geen grote problemen aanwezig zijn.

Volgens Atos schoten twee Amerikaanse dochterbedrijven bij een interne controle op verschillende punten te kort. Daardoor zouden boekhoudkundige fouten zijn gemaakt. Nu wordt onderzoek gedaan naar de fouten en wat er precies is misgegaan. De problemen die geconstateerd zijn zouden geen materieel effect op het totale resultaat hebben.

Atos, een Frans IT-bedrijf, had te maken met een harde klap op de beurs in Parijs. Met 105.000 medewerkers is Atos een van de grotere IT-bedrijven ter wereld. Als dieptepunt raakte het aandeel 20% in de min en sloot zij af met bijna 13% lager.

Beleggersvereniging VEB is geschrokken van het voorval. Zij zou graag willen weten om welke fouten het gaat en wat de mogelijke financiële impact is. Het probleem speelt zich met name af in de VS. Dit is extra pijnlijk nu Noord-Amerika juist de belangrijkste markt is. Afgelopen jaar was 23% van de omzet daarvan afkomstig. Ook zijn de marges in dat gebied aanzienlijk beter dan in de meeste andere markten. Wel is de omzet van Atos afgelopen jaar met 3% afgenomen. In de publieke sector ging het beter en in de industrie minder. Atos Nederland draait al jaren verlies en ook het aantal medewerkers neemt hard af.

Klik hier voor het volledige nieuwsartikel.

Monique Ebben

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Jip van Vlokhoven

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant