Nieuws: Rapport van forensisch accountant moet openbaar worden om vermoeden van fraude weg te nemen

Er bestaat onvrede over het besluit om een forensisch onderzoek niet te openbaren. Dit zou niet ten goede komen aan het vermoeden van fraude. IKL-directeur Herman Vrehen zou zich meermaals schuldig hebben gemaakt aan belangenverstrengeling. Vrehen huurde zijn eigen bedrijven in voor klussen die voor de landschapsinstelling gedaan moesten worden.

Door deze manier van handelen zijn de interne integriteitsregels die gelden bij IKL geschonden. Dit betekent nog niet dat ook sprake is van verrijking aan de zijde van Vrehen. Volgens een forensisch onderzoek zou geen sprake zijn van zelfverrijking of fraude.

Volgens Goodijk is de zaak aangedikt. Volgens hem is geen sprake van zelfverrijking. Door de hoogleraar is echter geen onderzoek naar geldzaken gedaan, omdat dat geen onderdeel van de opdracht was. Dit was een taak van de forensisch accountant. Het rapport van deze accountant ligt er. Maar de raad van toezicht zou het rapport niet openbaar willen maken.

Volgens Dagblad De Limburger is het opmerkelijk dat het rapport geheim wordt gehouden. Een oud-burgemeester heeft eerder gesteld dat het eindrapport openbaar gemaakt zou worden. Ook heeft Goodijk geen onderzoek gedaan naar de financiën. Het rapport van de accountant zou dat aspect wel beoordelen. Door het rapport niet te openbaren, blijft de schijn van fraude in de lucht hangen.

Klik hier voor het nieuwsartikel.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Monique Ebben

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant