Nieuws: Waterschap schendt zorgplicht niet bij wateroverlast

In juli 2014 werden agrarische bedrijven in de omgeving Kockengen (Utrecht) getroffen door extreme wateroverlast. De bedrijven waren van mening dat Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (hierna: “waterschap”) onrechtmatig heeft gehandeld. Het waterschap zou bij de inrichting van het gebied onzorgvuldig zijn geweest en onvoldoende maatregelen getroffen hebben om de wateroverlast te kunnen voorkomen. De bedrijven vorderen nu een schadevergoeding van het waterschap.

Op 3 mei 2017 heeft de Rechtbank Midden-Nederland uitspraak gedaan in deze zaak. Er zijn door de extreme neerslaghoeveelheid fouten gemaakt, echter betekent dit niet dat het waterschap onzorgvuldig heeft gehandeld. Ook heeft het waterschap hierdoor zijn zorgplicht niet geschonden omdat er niet mag worden verwacht dat alle in theorie mogelijke scenario’s voorkomen moeten worden door het waterschap.

Echter betekent dit niet dat dit handelen van het waterschap niet verbeterd kan worden. De rechtbank geeft aan dat er juist nu gekeken moet worden wat er verbeterd kan worden en hoe ze een soortgelijk probleem in de toekomst op kunnen lossen.

Zorgplicht Advocaten

De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben reeds jarenlang ervaring met adviseren en procederen omtrent zorgplichtschending van diverse dienstverleners, waaronder notarissen, tussenpersonen en banken. U kunt bij ons terecht voor deskundig advies en voor het voeren van een tucht- of rechtszaak. Heeft u ook een geschil met een dienstverlener waarvan u vermoedt dat zij haar zorgplicht jegens u heeft geschonden? Wij bespreken graag met u de mogelijkheden in uw zaak. Neem hier geheel vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

Monique Ebben

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Joost Papeveld

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant