Nederlaag voor Lakeman in tuchtzaak tegen EY-accountant van Henry Keizer - Zorgplicht Advocaten

Zorgplicht Advocaten

Nederlaag voor Lakeman in tuchtzaak tegen EY-accountant van Henry Keizer

Pieter Lakeman van Sobi diende in mei vorig jaar een tuchtklacht in tegen de een accountant van Ernst & Young vanwege zijn vermeende dubieuze rol in de affaire Henry Keizer, de voormalige voorzitter van de VVD. De zaak draait om Beheermaatschappij De Facultatieve die eind 2012 gekocht werd door Keizer met zijn drie zakenpartners. De verwijten van Lakeman dat hij ten onrechte jaarrekeningen heeft goedgekeurd en heeft meegewerkt aan het verhullen van oplichten, door goedkeurende verklaringen op te stellen, zijn ongegrond en onbewezen. Lakenman stelt in hoger beroep te gaan bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB).

Klik hier voor het artikel in het Financieele Dagblad (FD).

Zorgplicht Advocaten

Heeft u een geschil met uw accountant over de vraag of hij/zij de benodigde vakbekwaamheid, zorgvuldigheid en deskundigheid in acht heeft genomen bij de uitvoering van zijn/haar werkzaamheden? Heeft uw accountant uw opdrachten niet naar behoren uitgevoerd? En heeft u als gevolg daarvan schade geleden? Neem dan contact op met een van de gespecialiseerde advocaten van Zorgplicht Advocaten. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben ruime ervaring in het voeren van zowel civielrechtelijke- als tuchtrechtelijke procedures tegen accountants en andere dienstverleners.

Zie vergelijkbare nieuwsberichten:

Laatste Tweets

Welkom bij Zorgplicht Advocaten!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van deze website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en advertenties binnen uw profiel te plaatsen. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.