Nieuws: Ondernemer verwijt accountant dat de jaarrekening te laat is gedeponeerd

De handelsonderneming van klager ging failliet. Vervolgens hoorde hij van de curator dat de jaarrekening te laat was gedeponeerd. Daarna deponeerde de accountant de jaarrekening alsnog. Echter, het kwaad was toen al geschied volgens de ondernemer. Hij moest hierdoor bewijzen dat zijn onderneming ook failliet was gegaan wanneer de jaarrekening wel op tijd was gedeponeerd. Er hing voor lange tijd een claim van een miljoen boven zijn hoofd.

Toch schakelde de ondernemer na een doorstart nogmaals de accountant in. Volgens hem was de samenwerking ook ditmaal geen succes. Meerdere keren vroeg hij of de accountant nog aan de slag ging met de administratie. Elke keer gaf de accountant aan dat hij ermee bezig zou gaan. Uiteindelijk heeft de ondernemer maar een andere accountant in de arm genomen.

Volgens de accountant is slechts afgesproken dat hij dat inventariserende werkzaamheden zou gaan doen. Er lag geen opdrachtbevestiging en facturen waren niet verstuurd. Dat de ondernemer de samenwerking opzegde, kwam de accountant wel goed uit. De accountant had er namelijk geen vertrouwen in dat het goed zou komen.

Het oordeel van de tuchtrechter volgt over vijftien weken.

Hier kunt u het hele nieuwsbericht lezen.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een accountant, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een accountant of boekhouder. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de Accountantskamer of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Jip van Vlokhoven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Monique Ebben

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant