Nieuws: Persbericht van NVM woningmarktcijfers 3de kwartaal 2016

De huizenmarkt trekt aan. Zowel in huizenprijzen alsook in het aantal woningen dat wordt verkocht, althans over het algemeen. Er ontstaat namelijk een steeds groter wordende tweedelingen. Namelijk tussen “stad” en “platteland”, tussen “huur” en “koop” en tussen het aantal “verkopers” en “kopers”. De verkopers komen namelijk relatief eenvoudig van hun woning af, terwijl de woningmarkt voor steeds meer kopers – met name starters – moeilijk toegankelijk wordt. Vooral in grote steden en centra van studentensteden.

De gemiddelde woningprijs is in het 3e kwartaal toegenomen met 7,4% vergeleken met een jaar eerder. De looptijd van verkochte woningen bedraagt nu 80 dagen. Dat zijn 17 dagen minder dan een jaar geleden. Het aantal woningen dat te koop staat, neemt steeds sneller af. In het 3e kwartaal van 2016 stonden bij NVM-makelaars minder dan 24% woningen in aanbod, dan een jaar geleden. In de totale bestaande koopwoningmarkt telt het woningaanbod nu 131.000 woningen. Jaarsma: “De verkopers spinnen garen bij het krimpende aanbod en kopers hebben steeds minder keuze.” De verkoopkans van woningen, die te koop komen, neemt verder toe. 54% van de nieuw in aanbod gekomen bestaande koopwoningen is binnen 90 dagen verkocht. Dit is de voornaamste conclusie van de NVM op 6 oktober 2016 over de woningmarktcijfers over het 3de kwartaal van 2016 presenteert.

Klik hier voor het lezen van het volledige Persbericht van NVM woningmarktcijfers 3de kwartaal 2016

Zorgplicht Advocaten

Heeft u een geschil met uw makelaar over de vraag of hij/zij de benodigde vakbekwaamheid, zorgvuldigheid en deskundigheid in acht heeft genomen bij de uitvoering van zijn/haar werkzaamheden? is uw opdracht niet naar behoren uitgevoerd? En heeft u als gevolg daarvan schade geleden? Neem dan contact op met een van de gespecialiseerde advocaten van Zorgplicht Advocaten.

Zie ook vergelijkbare nieuwsberichten:

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Monique Ebben

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant