VEB vraagt om een meer kritische houding van de accountant, ook buiten de cijfers om - Zorgplicht Advocaten

Zorgplicht Advocaten

VEB vraagt om een meer kritische houding van de accountant, ook buiten de cijfers om

De VEB heeft in de jaarlijkse Accountantsbrief aan een aantal grote accountantskantoren laten weten dat zij een kritisch oordeel van accountants verlangt, ook wanneer het gaat om niet-financiële informatie. Meer concreet gaat het daarbij om controle van de de passages uit het bestuursverslag waarin het bestuur verslag doet van recente gebeurtenissen binnen de onderneming, het verslag van de commissarissen over hun activiteiten, de risicoparagraaf en de corporate governance paragraaf. De accountants dienen volgens de VEB te controleren of deze niet-financiële informatie mogelijk in strijd is met de informatie zoals door hen is verkregen tijdens de jaarrekeningcontrole.

Klik hier voor de volledige accountantsbrief 2017.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u een geschil met uw accountant over de vraag of hij/zij de benodigde vakbekwaamheid en deskundigheid in acht heeft genomen bij de uitvoering van zijn/haar werkzaamheden? Heeft uw accountant uw opdrachten niet naar behoren uitgevoerd? En heeft u als gevolg daarvan schade geleden? Neem dan contact op met een van de gespcialiseerde advocaten van Financieel Recht Advocaten.

Zie ook vergelijkbare nieuwsberichten:

Laatste Tweets

Welkom bij Zorgplicht Advocaten!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van deze website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en advertenties binnen uw profiel te plaatsen. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.