Nieuws: Advocaat definitief geschrapt van tableau als gevolg belangenverstrengeling

Een accountant die ook werkzaam was als advocaat is geschrapt als advocaat door het hof van discipline. De man was al sinds de jaren 90 als accountant werkzaam voor een familiebedrijf. Toen hij in 1998 beëdigd werd, ging hij ook als advocaat voor de familie aan de slag.

Binnen het bedrijf ontstaan ruzies na het overlijden van de eigenaar. Mevrouw L., de zus van de eigenaar, wordt ontslagen als bestuurder van een van de bv’s van het bedrijf. Zij neemt hierop de advocaat in de arm en stapt naar de rechter. Al snel roepen de bestuurders van het bedrijf hem op dat hij zich moet terugtrekken vanwege ongeoorloofde belangenverstrengeling. De advocaat weigert dit en gebruikt in de procedures tegen zijn voormalig cliënten zijn eerder opgedane kennis, waaronder niet gepubliceerde jaarstukken en pensioenwaardering.

Het hof van discipline rekent de advocaat zwaar aan dat hij zich niet heeft teruggetrokken: “Het is onbegrijpelijk dat verweerder de redelijke bezwaren van klagers in de wind heeft geslagen”. Door deze vorm van belangenverstrengeling in stand te houden heeft de advocaat volgens het hof ernstig verwijtbaar gehandeld. Het hof laat de beslissing van de raad van discipline staan. De advocaat wordt geschrapt. Hierin spelen ook zestien eerder gegronde tuchtklachten mee.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een advocaat, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een advocaat. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de tuchtrechter of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Jip van Vlokhoven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Joost Papeveld

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant