Nieuws: FIOD-accountant dubbel berispt

De Accountantskamer heeft FIOD-accountant Ron Dohmen dubbel berispt naar aanleiding van de fraudezaak rond vermogensbeheerder Box. Dohmen deed onderzoek naar deze vermogensbeheerder.

Dohmen is regelmatig aanklager in tuchtrechtzaken tegen accountants. In deze zaak heeft Dohmen volgens de tuchtrechter veel te grote woorden gebruikt bij beschuldigingen aan het adres van Saassen en Doorenbos. Dohmen zei tegen Saassen dat hij loog, tegen Doorenbos beweerde hij dat de advocaat een schijnconstructie op had gezet en misbruik maakte van zijn verschoningsrecht. Beide uitspraken waren volgens de Accountantskamer onvoldoende gefundeerd. Dit leidde dus tot berisping in beide zaken.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een accountant, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een accountant of boekhouder. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de Accountantskamer of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Joost Papeveld

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Monique Ebben

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant