Nieuws: Bestuursleden van voetbalclub verschijnen voor de tuchtrechter

Samen met een voormalig lid van de controlecommissie van Blauw Wit ’34 heeft een voormalig lid van de voetbalclub een klacht ingediend tegen de twee registeraccountants die verantwoordelijk waren voor de controlewerkzaamheden van de jaarcijfers van de voetbalclub. Al langer waren er frustraties bij de twee klagers over gebrekkige controle bij de voetbalvereniging. In 2018 is een van de klagers dan ook opgestapt als lid van de vereniging.

Volgens de klagers hebben de accountants de controle van hun werkzaamheden behoorlijk tegengewerkt. De RA’s, tevens voorzitter en penningmeester van de vereniging, beantwoordden volgens de klagers geen kritische vragen en leverde cijfers stelselmatig (te) laat aan. Klagers hebben dan ook het vermoeden dat de accountants iets te verbergen hebben.

De RA’s stellen weinig fout te hebben gedaan. Zij erkennen dat de stukken niet altijd op tijd waren en dat dat voortaan wel anders moet. Maar volgens de bestuursleden is er verder steeds correct en professioneel gehandeld. Dat er integer, eerlijk en transparant was gehandeld bleek volgens de raadsman van de RA’s ook uit het feit dat de leden telkens decharge verleenden.

De Accountantskamer komt over 15 weken met een uitspraak.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een accountant, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een accountant of boekhouder. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de Accountantskamer of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Monique Ebben

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Rob Silvertand

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant