Nieuws: AFM roept commissarissen op strenger toezicht te houden op accountants

Commissarissen van ondernemingen moeten de accountants van hun onderneming beter controleren, zo stelt de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Vooral in de keuze voor de nieuwe accountant valt nog veel te winnen, concludeert AFM. Ook moeten commissarissen beter controleren of de bestuurders het werk van de accountants wel opvolgen.

De accountants staan al langer onder druk. Het afgelopen jaar zijn veel fouten gemaakt bij de wettelijke controles van bedrijven. Als gevolg hiervan is Minister Hoekstra een onderzoek gestart naar een reeks aan maatregelen voor accountants.

Ook vanuit de hoek van beleggers kwam kritiek. De VEB hamert al langer op het belang van strenge toezichthouders. De voorman van de VEB sprak eerder dit jaar al over besluiten die beter toegelicht moeten worden door commissarissen.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een accountant, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een accountant of boekhouder. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de Accountantskamer of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Joost Papeveld

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Rob Silvertand

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant