Nieuws: Klager stelt dat accountant veel te lang over belastingaangifte deed

Een adviesbureau verwachtte een grote belastingteruggave en had daardoor haast met het indienen van de belastingaangifte. Haar accountant had hier minder haast mee. Als het accountantskantoor dreigt met een extra factuur bij uitblijvende betaling stapt het adviesbureau naar de Accountantskamer.

Het adviesbureau stelt dat er meermaals deadlines zijn gesteld voor het indienen van de aangifte. De eerste was op 19 april 2019, uiteindelijk was op 1 juli 2019 de aangifte nog niet ingediend, waarop het adviesbureau een andere accountant in de arm heeft genomen.

De accountant is het niet eens met de stellingen van het adviesbureau. Volgens hem zijn er geen deadlines gesteld, deze zijn ook niet terug te vinden in de stukken. Daarnaast had hij meermaals aanvullende stukken nodig, waardoor de aangifte vertraging opliep.

Het adviesbureau stelt zich op het standpunt dat de accountant alle stukken had, maar dat hij hiermee probeert de schuld in de schoenen van het adviesbureau te schuiven.

De Accountantskamer doet binnen vijftien weken uitspraak.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een accountant, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een accountant of boekhouder. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de Accountantskamer of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Rob Silvertand

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Joost Papeveld

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant