Nieuws: Klager stelt dat accountant zijn geheimhoudingsplicht heeft geschonden

Klager runt een veilingkantoor in het noorden van het land. Hij heeft een klacht ingediend tegen de accountant omdat hij zijn geheimhoudingsplicht meermaals zou hebben geschonden. In 2018 zou de accountant prognoses uit 2018 met Financierder Rabobank hebben gedeeld. Ook tijdens de scheiding van klager met zijn vrouw schond de accountant zijn geheimhoudingsplicht volgens klager. De accountant gaf haar jaarrekeningen waar ze geen recht op had.

De raadsman van klager voert verweer tegen de klachten. Volgens de raadsman was niets mis met de jaarrekening en was de ex van klager weldegelijk bestuurder van enkele BV’s, waardoor zij recht had op de jaarrekeningen.

De uitspraak volgt binnen vijftien weken.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een accountant, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een accountant of boekhouder. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de Accountantskamer of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Monique Ebben

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Joost Papeveld

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant