Nieuws: Ondernemers stellen bij juridische hulp de meeste vragen over dienstverleners

Volgens Achmea Rechtsbijstand liggen ondernemers het vaakst in de clinch met dienstverleners, zo meldt amweb.nl.

Dienstverleners

Achmea Rechtsbijstand geeft juridische hulp aan mensen die hiervoor verzekerd zijn. Jaarlijks komt Achmea Rechtsbijstand met de juridische barometer. De juridische barometer laat de meest voorkomende vragen om hulp zien. Dit jaar (2019) kreeg Achmea Rechtsbijstand in totaal 142.166 meldingen, in 2018 was nog sprake van 152.000 hulpvragen. Dit jaar waren er ongeveer 12.090 meldingen omtrent ondernemen, hiervan gingen de meeste meldingen over dienstverlening. Dit waren er 2.975.

Ook stellen veel ondernemers vragen over problemen met onbetaalde facturen, dit waren bijna 1100 gevallen. De uitvoering van de dienst staat in deze zaak niet ter discussie, maar ondanks dat wordt er niet betaald. Het gaat in deze gevallen vaak om bedragen van minder dan 5.000 euro.

Wet Openbaarheid van Bestuur

Het aantal Wet openbaarheid van Bestuur verzoeken (WOB) stijgt wel hard. Volgens Achmea Rechtsbijstand weten vooral milieuactivisten en -organisaties de weg naar deze wet goed te vinden. De WOB wordt door hen gebruikt om informatie openbaar te maken over bijvoorbeeld opgelegde boetes en besluiten omtrent vergunningen. Aanvragers van de WOB hoeven geen belanghebbende te zijn. De opgevraagde informatie verzamelen kost de overheid erg veel tijd, het feit het aantal aanvragen aan het stijgen is kan dus voor problemen zorgen bij de overheid. Daarnaast zijn de gevolgen voor het openbaar maken van informatie niet altijd voordelig voor de maatschappij.

Bijna 20% van het totaal van de vragen gesteld aan Achmea Rechtsbijstand gaan over werk, dit zijn er 26.876. Ruim 11.000 hiervan gaan over ontslag. De meest voorkomende oorzaken van deze ontslagen zijn met stipt op één de reorganisatie, op twee de ziekteperiode die langer duurt dan 2 jaar en op drie de verstoorde arbeidsrelatie.

Lees hier het hele artikel.

Zie hier de juridische barometer van Achmea Rechtsbijstand.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Rob Silvertand

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant