Nieuws: Steeds meer particuliere beleggers spannen zaken aan tegen notarissen

Steeds meer particuliere beleggers spannen zaken aan tegen notarissen. De beleggers hebben stukken landbouwgrond gekocht in de hoop dat deze meer waard zouden worden, maar dat gebeurde bijna nooit. Er zou zo’n 700 miljoen euro aan kleine stukjes landbouw zijn aangekocht door deze grote groep beleggers.

Volgens de beleggers hebben de notarissen de belangen van de beleggers onvoldoende hebben verdedigd rond de aankoop van de landbouwgrond.

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft recentelijk ook specifiek gewaarschuwd voor grondhandel. Ook de bond stelt vast dat de onafhankelijkheid voor de notaris in het geding kan zijn wanneer zich te veel richt op opdrachten van één verkoper. Omdat de verkoop van één stukje grond wat voeten in aarde heeft, wordt vaak een volmacht verleend aan de notaris. Dit kan de zorgvuldigheid van de notaris schaden, aldus de KNB.

Vorige week is al een notaris uit het ambt gezet omdat, hij bij de verkoop van 41 stukjes landbouwgrond, had nagelaten voldoende mondeling te waarschuwen over de gevolgen van de aankoop.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u een geschil met uw notaris over de vraag of hij/zij de benodigde vakbekwaamheid, zorgvuldigheid en deskundigheid in acht heeft genomen bij de uitvoering van zijn/haar werkzaamheden? Neem dan hier contact op met een van de gespecialiseerde advocaten van Zorgplicht Advocaten.

Monique Ebben

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Joost Papeveld

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant