Nieuws: Tuchtklachten worden steeds complexer

De Accountantskamer moet zich steeds vaker buigen over grotere, complexere zaken. Het gaat vaak over zaken met betrekking tot faillissementen. Hiervoor heeft de kamer niet voldoende capaciteiten. De kamer merkte het gebrek aan capaciteit vooral rondom de zaken Imtech, Econcern en DSB Bank. Daar zijn gewoonweg niet voldoende mensen voor in dienst.

De nieuwe voorzitter van de kamer stelt dat de gemiddelde doorlooptijd van klachten momenteel 300 dagen omvat. Zij stelt dat deze doorlooptijd moet worden verminderd, aangezien klagers en accountants lang moeten wachten op een uitspraak.

Na de zomer zal de Imtech-zaak worden behandeld. De zaak neemt honderden pagina’s in beslag. De voorzitter heeft besloten om een selectie te gaan maken en het dossier niet meer integraal te beoordelen. Wel vraagt de voorzitter zich af of de CBb ook in deze handelswijze zal meegaan. Ook vanwege de coronacrisis is de kamer enige tijd gesloten geweest.

Klik hier voor het nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een accountant, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een accountant of boekhouder. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de Accountantskamer of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Monique Ebben

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant