Nieuws: Voormalig BDO-accountant verwijt FIOD-opsporingsambtenaar geheimhoudingsplicht te hebben geschonden

Een FIOD-ambtenaar heeft afgelopen week in de beklaagdenbank plaats moeten nemen. Een oud-accountant van BDO heeft een klacht tegen de ambtenaar ingediend bij de Accountantskamer. Volgens de voormalig BDO-accountant heeft de FIOD-ambtenaar hem doelbewust zwartgemaakt.

De FIOD-ambtenaar heeft een aantal jaren geleden een klacht ingediend over de rol die de accountant had bij vermogensbeheerder Box consultants. De accountant zou in die zaak gelogen hebben tegen FIOD-opsporingsambtenaren. De accountant beriep zich op zijn geheimhoudingsplicht en hield daarmee onrechtmatig stukken achter, zo stelde de FIOD-ambtenaar. Deze zaak liepn na een berisping bij het College van Beroep, uit op een waarschuwing voor de accountant. Volgens zijn advocaat heeft hij in die zaak niets verkeerd gedaan, maar is hij wel doelbewust zwartgemaakt.

Buiten het zwartmaken van de accountant, wordt er ook gewezen op de geheimhoudingsplicht van de FIOD-ambtenaar. Volgens de advocaat van de accountant baseerde de FIOD-ambtenaar zijn beschuldigingen in de zaak op e-mails van de advocaat van Box, die onder het beroepsgeheim vallen. De ambtenaar wordt daarom schending van fundamentele beginsel verweten. De ambtenaar stelt dat zijn woorden, de woorden van het OM waren. Hij was slechts raadsman van het OM en kan daarom niets verweten worden. De Accountantskamer doet voor half maart uitspraak.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten?

Heeft u vragen hierover? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten.

Rob Silvertand

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Monique Ebben

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant