Nieuws: Accountant wordt verweten fraudesignalen genegeerd te hebben

Een accountant is door een voormalig bedrijfseigenaar voor de tuchtrechter gedaagd. Pas na zijn vertrek kwam de voormalig eigenaar er achter dat er verschillende dubieuze boekingen zijn gedaan door zijn compagnon.

De accountant is zich van geen kwaad bewust. Het feit dat de jaarrekening alleen ondertekend werd door één van de bestuurders vond hij weliswaar vreemd, maar hij vond dit geen reden om actie te ondernemen.

Ook een tripje naar New York van de bestuurder met zijn gezin dat onder bij de zakelijke kosten onder ‘sponsoring’ werd afgeboekt, was voor de accountant geen reden actie te ondernemen. Hij had hier namelijk specifiek naar gevraagd. En er werd gezegd dat in New York diverse relaties aanwezig waren. Inmiddels heeft hij wel zijn twijfels of ook de kosten die gemaakt zijn voor de kinderen wellicht toch niet onder privékosten vallen.

De uitspraak van de tuchtrechter volgt binnen vijftien weken.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een accountant, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een accountant of boekhouder. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de Accountantskamer of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Jip van Vlokhoven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Jamiro van de Wiel

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant