Nieuws: Accountant wordt verweten partijdig te zijn in echtscheidingsprocedure

In een echtscheidingsprocedure heeft de rechtbank Amsterdam de accountant opdracht gegeven om uit te zoeken wie economisch eigenaar was van het woonhuis in Oostenrijk met een vermoedelijke waarde van 2,4 miljoen euro. Volgens klager overhandigde hij erg veel stukken met betaalwijzen en dergelijke, maar de accountant heeft deze stukken nooit naar de professor, die deze zaak moes onderzoeken, gestuurd.

De accountant stelt dat het een erg complexe scheiding was. Op de 125 vragen die hij stelde kreeg hij van de voormalig echtlieden een verschillend antwoord. De stukken van de klager heeft hij direct naar de professor gemaild toen bleek dat de bijlage ontbrak, zo stelt de accountant.

Verder werd de accountant verweten dat hij partijdig was en de regie niet in de hand hield. De accountant meent dat hij wel degelijk de regie voerde. “Maar als partijen zo enorm veel stukken en mails sturen en enorme lijsten met vragen die niet zouden kloppen, dan is het wel moeilijk het overzicht te bewaren.”

De uitspraak volgt binnen twaalf weken. Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een accountant, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een accountant of boekhouder. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de Accountantskamer of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Jip van Vlokhoven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Monique Ebben

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant