Nieuws: Accountantskantoor veroordeeld tot betaling schadevergoeding van ruim 1,3 miljoen euro

Twee accountants hebben onrechtmatig gehandeld rond een rapport dat werd opgesteld na een faillissement. Eerder legde de Accountantskamer al een berisping op aan de twee accountants. Nu heeft dus ook de rechtbank geoordeeld dat de accountants onrechtmatig hebben gehandeld.

De accountants hadden het betreffende rapport opgesteld. Naar het oordeel van de rechtbank hadden de accountants meer helderheid moeten verschaffen aan de curator en het bedrijf dat voornemens was de failliete vennootschap over te nemen. Het bedrijf is aansprakelijk voor de ontstane schade, vastgesteld op ruim 1,3 miljoen euro.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een accountant, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een accountant of boekhouder. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de Accountantskamer of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Jamiro van de Wiel

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant