Nieuws: Advocaat geschrapt van tableau als gevolg van belangenverstrengeling

De Hilversumse advocaat Sam Bharatsingh is in september van het tableau geschrapt door de Raad van Discipline, dit blijkt uit een recent gepubliceerde uitspraak. Bharatsingh is accountant en advocaat, en verrichtte al sinds de jaren negentig accountantswerkzaamheden voor een familiebedrijf. Sinds zijn beëdiging in 1998, is hij tot 2008 hier ook werkzaamheden gaan verrichten als advocaat.

Vanaf 2008 verrichtte Bharatsingh enkel nog accountantswerkzaamheden voor het bedrijf, totdat hij in 2013 weer als advocaat adviseerde bij het opmaken van het testament van de eigenaar, de heer Van L. senior. Toen de heer van L. in juli 2017 overleed ontstonden ruzies omtrent het testament. Vervolgens werd mevrouw L ontslagen.

Mevrouw L nam Bharatsingh aan als haar advocaat. De bestuurders van het familiebedrijf gingen hier tegenin, volgens hen was er sprake van ongeoorloofde belangenverstrengeling. Maar Bharatsingh trok zich hier niets van aan. Volgens hem zijn zijn werkzaamheden als accountant niet gelijk te stellen met zijn werkzaamheden als advocaat. Toch zou hij zijn opgedane kennis als advocaat, accountant en belastingadviseur wel hebben gebruikt volgens klagers.

Ook de Raad van Discipline oordeelt dat er sprake is van belangenverstrengeling. De Raad gaat niet mee in het verweer van Bharatsingh dat hij in een heel andere kwestie tegen zijn cliënten mocht optreden. In een namens zijn cliënte gevoerde kortgeding ging het geschil over het testament van de heer Van L. Deze kwestie is volgens de Raad nauw verweven met de werkzaamheden die Bharatsingh voor het familiebedrijf heeft verricht. Verder heeft Baratsingh volgens de Raad vertrouwelijke informatie gebruikt.

Het is niet de eerste keer dat Bharatsingh voor de tuchtrechter is verschenen. In 2019 werd hij nog voor twaalf maanden geschorst. Mede doordat het niet de eerste keer is dat Bharatsingh voor de tuchtrechter is verschenen, wordt hij nu geschrapt. Bharatsingh is tegen de uitspraak in beroep gegaan. In afwachting van deze uitspraak mag hij het advocatenberoep blijven uitoefenen.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u vragen hierover? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten?

Rob Silvertand

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Jip van Vlokhoven

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant