Nieuws: Bijna de helft van het mkb heeft gebruik gemaakt van de noodregeling tijdens corona

De overheid heeft financiële regelingen ingevoerd of uitgebreid om ondernemers tijdens de coronacrisis te ondersteunen. Ongeveer 40% van het midden- en kleinbedrijf heeft gebruikgemaakt van minstens een van drie grote financiële noodmaatregelen. Hiermee werd beoogd de coronacrisis te overleven. De helft maakt gebruik van twee of drie noodregelingen. Dit heeft het CBS gemeld.

De eerste noodmaatregel (NOW-1) is door 106.000 mkb’ers aangevraagd. Doordat de omzet was teruggevallen kon hierop aanspraak worden gemaakt. De loonkosten konden tot 90% worden vergoed, afhankelijk van de omzetdaling.

Daarnaast hebben 95.000 mkb-ondernemingen gebruikt gemaakt van de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS). Om de vaste lasten te kunnen voldoen is eenmalig 4.000 euro verstrekt. Meer dan 64.000 mkb’ers hebben uitstel gekregen voor het betalen van belastingen. Ook hebben 23.000 mkb-bedrijven alle drie de grote steunmaatregelen aangevraagd.

Er bestaan meerdere regelingen waar bedrijven gebruik van kunnen maken. Dit is vaak per specifiekere doelgroep geregeld. Het gaat om kredietregelingen zoals de BMKB, het COL krediet en de tegemoetkomingen voor fritesaardappeltelers en voor de sierteeltsector. Voor eenmanszaken is er ook het een en ander geregeld in de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Klik hier voor een overzicht van de aangevraagde noodregelingen.

Klik hier voor het nieuwsbericht.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Rob Silvertand

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant