Nieuws: Curator eist in rechtszaak 1,3 miljoen euro van accountantskantoor KPMG

Carillon, een Brits bouwconcern, ging in 2018 failliet en liet een schuldenlast van 7 miljoen pond achter. De curator eist in een rechtszaak 1,3 miljard pond van KPMG, zo meldt Reuters.

Het Accountantskantoor zou nalatig zijn geweest bij het controleren van de cijfers. Ook zouden er misleidende financiële overzichten zijn verstrekt. KPMG stelt dat de claim ongegrond is. Zij wijst naar het bestuur van het bouwconcern. In de laatst gepubliceerde rekeningen verhoogde KPMG het bedrag dat het apart heeft gezet voor mogelijke boetes en kosten voor rechtszaken naar 144 miljoen pond. 1,3 miljard euro zou dus een lastige opgave worden voor de accountant.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een accountant, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een accountant of boekhouder. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de Accountantskamer of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Rob Silvertand

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Joost Papeveld

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant