Nieuws: Geen advocaten en notarissen betrokken geweest bij fraude Pels Rijcken

De deken van de Haagse Orde van Advocaten heeft geconstateerd dat er geen advocaten en notarissen betrokken zijn geweest bij de fraude bij advocaten- en notariskantoor Pels Rijcken.

Het advocatenkantoor komt toch negen maanden onder verscherpt toezicht te staan. De lange looptijd van de fraude vormt namelijk wel een aanwijzing dat het governance, risk & compliance-systeem van het kantoor onvoldoende heeft gefunctioneerd om de fraude te voorkomen.

Het verscherpt toezicht moet er voor zorgen dat de nodige maatregelen worden genomen. Het kantoor wordt gedwongen een ‘code of conduct’ op te stellen, een cultuur te creëren ‘waarin tegenspraak mogelijk wordt’ en intervisie- en reflectiebijeenkomsten over onderlinge omgang te organiseren.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een advocaat, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van de advocaat en de notaris. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de tuchtrechter of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Monique Ebben

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant