Nieuws: Grant Thornton onder de loep bij AFM wegens PrivaZorg-schandaal

De Autoriteit Financiële Markten (Hierna: AFM) is een onderzoek begonnen naar de rol die Grant Thornton heeft ingenomen bij het wegsluizen van miljoenen bij Privazorg. Sinds 1996 was Grant Thornton de adviseur bij PrivaZorg. Met behulp van adviseurs is een complexe structuur van stichtingen en bv’s opgezet door de oprichters van PrivaZorg. Voor buitenstaanders was het onmogelijk te begrijpen hoe het bedrijf in elkaar stak.

Vanaf 1996 tot eind 2014 zouden de oprichters minimaal 14,2 miljoen euro uit PrivaZorg hebben gehaald. In 2018 werd gepoogd een bedrag van 12 miljoen uit het bedrijf te halen. Dit mislukte nu de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd ingreep. Grant Thornton heeft laten weten alle banden met PrivaZorg te hebben verbroken en dat interne maatregelen zijn genomen.

Klik hier voor het volledige artikel.

Zorgplicht advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een accountant, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een accountant of boekhouder. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de Accountantskamer of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Rob Silvertand

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Jip van Vlokhoven

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant