Nieuws: Het belang van passende verzekering

Recente studies, waaronder die van Lloyd’s, tonen aan dat onderverzekering wereldwijd een aanhoudend probleem is, ook in Nederland. Dit artikel, gepresenteerd door Financieel Recht Advocaten, licht toe wat onderverzekering inhoudt, hoe u het kunt voorkomen, en wat uw opties zijn als u toch met onderverzekering te maken krijgt.

Wat is onderverzekering?

Onderverzekering ontstaat wanneer de verzekerde som – het maximale bedrag dat de verzekeraar uitkeert bij schade – lager is dan de werkelijke waarde van de verzekerde objecten. Bijvoorbeeld, als uw bedrijfspand verzekerd is voor €150.000, maar de werkelijke waarde €200.000 is, bent u onderverzekerd. Dit leidt tot problemen als er schade optreedt: de verzekering dekt dan slechts een deel van de werkelijke kosten.

Voorkomen van onderverzekering

Regelmatige herbeoordeling van uw verzekerde waarden is essentieel om onderverzekering te voorkomen. Het is raadzaam om periodiek uw verzekeringstussenpersoon te raadplegen voor een accurate waardering van uw inventaris, goederen, en panden. Ook is het belangrijk om te controleren of uw bedrijfsschadeverzekering voldoende dekking biedt voor situaties waarin uw bedrijfsvoering tijdelijk wordt onderbroken.

Omgaan met onderverzekering

Als u toch met onderverzekering te maken krijgt, zijn er mogelijkheden om uw situatie te herstellen. Als een verzekeringstussenpersoon betrokken was bij het vaststellen van uw verzekerde som, kunt u in sommige gevallen deze tussenpersoon aansprakelijk stellen voor het tekort in de dekking.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u vragen over onderverzekering of wilt u advies over het adequaat verzekeren van uw bezittingen? Neem contact op met de ervaren advocaten van Zorgplicht Advocaten voor deskundige hulp en advies.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Joost Papeveld

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant