Nieuws: Honderden fraudemeldingen inzake coronasubsidies

Bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), de Financial Intelligence Unit (FIU) en de UWV zijn meer dan 200 meldingen binnengekomen. Sinds de coronacrisis zijn vanuit de overheid steunmaatregelen aangeboden. De honderden fraudemeldingen hebben te maken met deze corona steunmaatregelen. De fraude kan betrekking hebben op de NOW-, TOGS-, en de TOZO-regeling. Al deze regelingen waren bedoeld om ondernemers te steunen tijdens de crisis.

In de periode april tot begin juni kwamen er al 145 meldingen binnen bij de SZW. Veel van die meldingen zijn via het meldpunt ‘Misdaad Anoniem’ ingediend. Er zijn 45 meldingen binnengekomen bij de FIU. Een woordvoerder van de FIU heeft laten weten dat er bedrijven waren die al vóór de crisis geen salaris uitbetaalde, die toch een NOW-uitkering hebben ontvangen.

Begin juni zou een 25-jarige man zijn gearresteerd. Hij werd verdacht van het ten onrechte innen van de TOGS-uitkering. Het gaat om een tegemoetkoming van 4.000 euro aan ondernemingen die schade lijden door de maatregelen. De man zou een eenmanszaak hebben gehad en de afgelopen periode geen onkosten dan wel omzet gemaakt. Toen de man de tegemoetkoming kreeg, heeft hij het hele bedrag direct in contanten opgenomen.

Klik hier voor het nieuwsartikel.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Rob Silvertand

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant