Nieuws: Klacht over accountants uit het bestuur van voetbalvereniging ongegrond

Bij de kascontrole van voetbalvereniging Blauw Wit ’34 is een discussie ontstaan, volgens een van de opgestapte leden zouden de penningmeester en een oud bestuurder consequent stukken te laat naar de kascontrolecommissie hebben gestuurd. Hierdoor kon de commissie niet gedegen haar werk doen.

De twee accountants werd ook valsheid in geschrifte verweten. Volgens klagers was een 76-jarig lid van de kascontrolecommissie geschorst op basis van een niet bestaand huishoudelijk reglement.

De tuchtrechter is het hier niet mee eens. Dat huishoudelijk reglement waarnaar de klagers verwijzen, bestaat namelijk al jaren. Alle verwijten worden ongegrond verklaard.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een accountant, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een accountant of boekhouder. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de Accountantskamer of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Joost Papeveld

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant