Nieuws: Oud-topman Baker Tilly voor College van Beroep voor het Bedrijfsleven

Oud-topman Romke van der Veen van Baker Tilly moet zich bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven verantwoorden. In eerste aanleg heeft hij een berisping opgelegd gekregen. Een voormalig klant van Baker Tilly heeft een tuchtzaak tegen Van der Veen aangespannen. In september 2014 trad Van der Veen af in verband met de zaak.

De zaak draait om de beruchte ‘Cyprusroute’. De route, waarbij merkrechten werden doorverkocht aan trustmaatschappijen, liep via Cyprus en de Britse Maagdeneilanden om te eindigen bij een privérekening van Coen Klawer. Klawer is eigenaar van een groothandel in behang. Klawer zou met deze groothandel tonnen aan belasting hebben ontdoken. Klawer beweert dat de belastingconstructie om belasting te ontduiken is gecreëerd door Baker Tilly.

Baker Tilly heeft de advocaten van NautaDutilh onderzoek laten doen naar de gang van zaken. Volgens Klawer bevat ook dit onderzoek feitelijke onjuistheden. De ondernemer stelt dat NautaDutilh niet onafhankelijk was in haar onderzoek. NautaDutilh kwam met de conclusie dat Klawer de belastingconstructie zelf had bedacht. Volgens Klawer doet ook Baker Tilly niet anders dan de schuld op hem afschuiven.

Lees hier het hele nieuwsbericht van Accountancyvanmorgen.nl

Zorgplicht Advocaten

Heeft u een geschil met uw accountant over de vraag of hij/zij de benodigde vakbekwaamheid, zorgvuldigheid en deskundigheid in acht heeft genomen bij de uitvoering van zijn/haar werkzaamheden? Heeft uw accountant uw opdrachten niet naar behoren uitgevoerd? En heeft u als gevolg daarvan schade geleden? Neem dan contact op met een van de gespecialiseerde advocaten van Zorgplicht Advocaten.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Joost Papeveld

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant