Nieuws: Strijd tussen KPMG en curatoren van Imtech duurt voort: 2 accountants berispt

De strijd tussen KPMG en de curatoren van Imtech is nog lang op zijn einde, deze vrijdag is een nieuwe uitspraak van de Accountantskamer gepubliceerd. Beide partijen stellen tevreden te zijn met de uitspraak waarin twee accountants van KPMG worden berispt.

De curatoren van Imtech geven aan dat zij in de uitspraak van de Accountantskamer een goede basis zien om KPMG aansprakelijk te kunnen stellen voor het faillissement van Imtech. Zij hopen met de uitspraken van de Accountantskamer hun schadeclaim beter te kunnen onderbouwen.

KPMG is van oordeel dat de curatoren een nederlaag hebben geleden door de uitspraak. Volgens het accountantskantoor blijkt uit de uitspraak dat het oordeel van de accountants nog overeind staat. De gegrond verklaarde onderdelen hebben volgens KPMG enkel te maken met controle-technische aspecten. De jaarrekening 2012 gaf dus een getrouw beeld, waardoor de accountants geen schuld hebben in het faillissement van Imtech in 2015, zo stelt KPMG.

Door de curatoren werd over vier accountants geklaagd. Drie van de elf klachtonderdelen zijn gegrond verklaard, waardoor twee van de vier accountants zijn berispt. Al eerder werden twee accountants van KPMG veroordeeld voor hun werkzaamheden bij Imtech. Toen was de tuchtrechter niet mild: beide accountants werden geschorst door fouten in de jaarrekening van 2011. De kans bestaat dat er meer klachten gaan volgen. Want ook na 2012 hebben accountants van KPMG werkzaamheden verricht voor Imtech.

Een schikking met de curatoren zit er waarschijnlijk niet in. KPMG stelt geen schuld te hebben in het faillissement van Imtech. Zij zullen dus niet snel voor een schikking gaan.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een accountant, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een accountant of boekhouder. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de Accountantskamer of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Rob Silvertand

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Monique Ebben

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant