Uitspraak: Adviseur is te laat met overdracht lijfrentekapitaal

In 2014 heeft een klant een lijfrenteverzekering afgesloten bij Aegon Levensverzekering. Ruim 94.000 euro wilde de man investeren in een Reaal LijfrenteUitkeringsRekening. Van BGL Wonen heeft de man een aanvraagset ontvangen. De man heeft de ingevulde en ondertekende aanvraagformulieren per post verzonden. Het ging om aanvraag van een rekening met een looptijd van 12 jaar tegen 2,8% rente. De man heeft kort daarna de bank gemaild dat hij de stukken per post had verstuurd. Een kopie van de mail werd naar de serviceprovider gestuurd waar de adviseur zaken mee doet.

De bank wilde de aanvraag niet goedkeuren, omdat zij van de man geen kopie van het legitimatiebewijs hadden ontvangen net als een handtekening. De bank had een fout gemaakt in het e-mailadres waardoor de afwijzing niet werd ontvangen. De man had niets vernomen en besloot de stand van zaken op te vragen bij de adviseur en bij de bank. De bank gaf aan dat zij nog documenten nodig hadden, die zij dan ook dagen later ontving. Ondertussen golden er andere condities: een rekening met een looptijd van 12 jaar tegen 2,8% rente bleek niet meer mogelijk. Nu kon een looptijd van 10 jaar tegen een rente van 2,4% worden overeengekomen. Dit heeft een nadeel van 7.183,92 euro voor de man tot gevolg.

De adviseur, serviceprovider en bank wilde de man niet compenseren in zijn geleden nadeel. De man besloot naar het Kifid te gaan. In eerste instantie zag de klacht op de bank. De commissie oordeelde dat de zorgplicht niet zo ver strekte. Wel gaf de commissie aan dat een dergelijke klacht tegen de adviseur wel zou slagen. De man besloot toen een klacht in te dienen tegen de adviseur en serviceprovider.

Beoordeling

De serviceprovider treft geen blaam, nu alle handelingen tijdig en correct zijn uitgevoerd. Ook is er geen contractuele relatie. De adviseur heeft niet in de gate gehouden dat het lijfrentekapitaal van een klant tijdig werd overgedragen. De klant heeft hierdoor ruim 7.000 euro schade geleden. Ook de bank heeft fouten gemaakt met betrekking tot kapitaaloverdracht en de fout in het e-mailadres. De exacte schade die de adviseur heeft aangericht is niet vast te stellen. De commissie stelt daarom dat de adviseur de helft van de schade moet vergoeden, omdat hij tijdig in actie had moeten komen.

Klik hier voor de volledige uitspraak.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als gevolg van een fout van een dienstverlener of andere partij schade geleden? Heeft deze zijn of haar zorgplicht ten opzichte van u geschonden? Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op met en van onze advocaten voor een oriënterend gesprek.

Joost Papeveld

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Jamiro van de Wiel

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant