Uitspraak: Bij doorlopend krediet geen uitgebreide zorgplicht

Een klant klaagde over de hoge variabele rente die Interbank rekende. De klant beroept zich op een andere zaak waarin de adviseur hen had moeten informeren over prijsdalingen in de markt. Daarnaast hadden klant en Interbank afgesproken dat de bank hen op de hoogte zou houden van de gerekende rente op de lening. Verder had de bank geen verplichtingen tegenover de consument.

De klant besloot een zaak aanhangig te maken. De Commissie van Beroep merkt terecht op dat de variabele rente niet inzichtelijk was voor de consument. Dit betekent echter niet dat het gaat om een complex product. Een doorlopend krediet is een eenvoudig financieel product. De gevolgen van dit product zijn ook voor niet-deskundige klanten te overzien. Na bemiddeling heeft een adviseur die provisie ontvangt geen vergaande nazorgverplichtingen.

Omdat de adviseur niet op de hoogte was van de rente kon niet worden verwacht dat hij met de bank in onderhandeling zou gaan over lagere tarieven. De adviseur had een financieel belang om een zo hoog mogelijke schuld van de klant bij Interbank aan te houden, aangezien zijn provisie hierop was gebaseerd. De adviseur moest periodiek contoleren of het product voor de consument nog passend was.

Klik hier voor de volledige uitspraak.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u schade geleden als gevolg van het schending van de (doorlopende) zorgplicht van uw financieel adviseur of tussenpersoon, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Jamiro van de Wiel

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant