Uitspraak: Orde van Advocaten gaat regels omtrent intern onderzoek verduidelijken

De orde van advocaten gaat de gedragsregels voor interne onderzoeken verduidelijken door advocaten bij bedrijven verduidelijken. Het gaat dan om onderzoeken die advocaten doen bij bedrijven om de juridische positie van het bedrijf vast te stellen. De orde onderkent dat er risico’s bestaan ten aanzien van de onafhankelijkheid van de advocaat.

De laatste tijd woedt er een discussie rond deze onderzoeken. Tegenstanders van de onderzoeken stellen dat de objectiviteit in gevaar komt. Ook de politiek gaat hier steeds meer in mee. De afgelopen jaren hebben de interne onderzoeken al meerdere keren tot problemen geleid. Een voorbeeld hiervan is een advocaat van De Brauw Blackstone die werd berispt omdat hij meer hoor en wederhoor had moeten toepassen.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een advocaat, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een advocaat. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de tuchtrechter of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Jip van Vlokhoven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Jip van Vlokhoven

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant