Nieuws: Boekhouder verdampt vermogen door investering in crypto

Een 85-jarige dame zag haar vermogen van twee ton verdampen nadat haar boekhouder besloot om het geld in cryptocurrencies te stoppen. De boekhouder stelt zich niet aansprakelijk voor de geleden schade.

Aanleiding

De kinderloze weduwe had de boekhouder in haar levenstestament gevolmachtigd. Ze vertrouwde de man volledig, maar begon afgelopen zomer nattigheid te voelen toen de zorgverzekeraar meldde dat er gegevens waren veranderd. Navraag leerde daarna dat al haar vermogen, dat op verschillende bankrekeningen stond, was verdwenen. De bankrekeningen waren opgeheven en al het geld bleek te zijn overgemaakt naar de boekhouder.

Die boekhouder geeft toe dat hij de rekeningen heeft opgeheven en het geld naar zijn rekening heeft overgemaakt. Dat investeerde hij naar eigen zeggen bij verschillende crypto bedrijven, om het vermogen te vermeerderen. Maar de inmiddels 82-jarige boekhouder werd daarbij op zijn beurt ook opgelicht door een Amerikaan, stelt de man.

De boekhouder stelt dat hij niet aansprakelijk is voor de geleden schade. In een brief schrijft hij: “Ik heb naar eer en geweten de gelden op basis van de volmacht geïnvesteerd, met de bedoeling om hier geheel ten gunste van mevrouw een beter rendement uit te halen.”

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een accountant, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een accountant of boekhouder. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de Accountantskamer of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Joost Papeveld

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Rob Silvertand

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant