Nieuws: Schuldeisers stellen dat registeraccountant te rooskleurig beeld heeft geschetst van inmiddels failliete bakkerij

Volgens twee schuldeisers van een inmiddels failliete bakkerij heeft de registeraccountant van die bakkerij een te rooskleurig beeld geschetst van de financiële situatie van de bakkerij.

De schuldeisers zijn de verhuurder van een pand van de bakkerij en een leverancier van de bakkerij. In 2015 raakte de bakkerij in financiële problemen. Daarop hebben beide schuldeisers een gesprek met de bakker aangevraagd. De bakker heeft in dat gesprek de registeraccountant meegenomen.

De registeraccountant zou in dat gesprek hebben verteld dat de bakker in gesprek was met de Rabobank over een lening 450.000 euro. De bakker zou het pand daarmee hebben willen kopen. Daarom verlengde de verhuurder het contract met nog eens vijf jaar.

In 2018 ging de bakkerij failliet. Achteraf bleek dat de bakkerij in 2016 al een verlies leed van bijna 60.000 euro. Volgens de advocaat van de registeraccountant werd de financiële situatie van de bakkerij pas in 2018 penibel, volgens de advocaat heeft de registeraccountant de financiële situatie dan ook niet te mooi doen lijken.

De uitspraak volgt.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u als klant, stakeholder of derde een klacht of schade geleden als gevolg van een fout van een accountant, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend gesprek. De advocaten van Zorgplicht Advocaten hebben jarenlange ervaring met het adviseren over de zorgplicht van een accountant of boekhouder. Tevens hebben onze advocaten ervaring met het voeren van een klachtprocedure bij de Accountantskamer of het voeren van een procedure bij de civiele rechter.

Jip van Vlokhoven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Rob Silvertand

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant