Uitspraak: Verzekeringstussenpersoon schendt zorgplicht, maar komt onder gevolgen uit

De verzekeringstussenpersoon heeft nagelaten om met zijn cliënt mogelijkheden te bespreken of de schuren al dan niet verzekerd moesten worden. Cliënt was eigenaar van vier schuren die tegen elkaar waren gebouwd. Vroeger werden de schuren gebruikt als madenkwekerij. Momenteel werd alleen de schuur die het meest dicht bij de woning stond gebruikt voor opslag. De andere schuren werden niet meer gebruikt en waren ook niet meer voorzien van licht en gas.

In 2018 had de gemeente de vrouw verzocht om de schuren te slopen. De sloopwerkzaamheden zouden bijna 14 mille hebben gekost, aangezien asbest aanwezig was. Voordat tot sloop was overgegaan, ontstond brand. De vrouw meldde de schade bij de verzekeraar, maar die ging niet over tot vergoeding nu de schuren niet waren verzekerd.

De mevrouw was hiervan aangedaan en maakt de verzekeringstussenpersoon een verwijt dat hij heeft nagelaten mogelijkheden te bespreken of de schuren al dan niet verzekerd moesten worden. Mevrouw was er vanuit gegaan dat de schuren waren verzekerd.

De verzekeringstussenpersoon had de mogelijkheid tot verzekering wel moeten bespreken. Er is geen sprake van schade, omdat schuren niet verzekerd kunnen worden. Het brandrisico kon immers niet met een verzekering worden afgedekt.

Daarnaast heeft de vrouw niet voldoende aannemelijk gemaakt dat zij eerder de schuren zou hebben gesloopt indien zijn op de hoogte was dat de schuren niet konden worden verzekerd. Hierdoor is niet vast komen te staan dat de schade het gevolg is van de tekortkoming van de verzekeringstussenpersoon.

Klik hier voor de volledige uitspraak.

Zorgplicht advocaten

Heeft u als gevolg van een fout van een dienstverlener of andere partij schade geleden? Heeft deze zijn of haar zorgplicht ten opzichte van u geschonden? Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op met en van onze advocaten voor een oriënterend gesprek.

Joost Papeveld

Wij staan voor u klaar

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op Laat ons u bellen
Joost Papeveld

Wij helpen u graag

  • Tegen (financiële) dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant